Monday, January 31, 2011

OUTING TERBAIK!!!

pada 23 januari 2011 aku bersama 4 orang rakan pegi outing bersame same....aku ...azizi...zaim...naquidin and imran plan nak outing pegi simpang mpat untuk makan KFC......

citernye bermule dengan janji orang teksi dengan kitorang......naquidin pegi jumpe sorang driver teksi yang nk hantar bdak gi bagan datoh...driver tu janji nk dtg ambik kitorang pegi simpang empat.....lepas tuh kitorang tunggu punya tunggu driver teksi tu x sampai2....dh la mase tunggu tu driver bas bagan datoh nih tanye nk pegi simpang 4 ke? kitorang jawab ye tapi ckp dh janji dgn sorang driver teksi nih....
huh!! dh la panas terik driver teksi x sampai2 lagi , aku dh mule rase malas , sakit hati and macam2 agy.......
driver bas tadi dari bagan datoh sampai simpang empat patah balik datang bagan datoh still driver teksi tu x sampai2......aku , zaim , azizi, naquidin and imran pun dgn hati yang berapi pun naik bas je la........alhamdulillah kitorang dapat duduk kat tempat redup.......

time dengan bas.......

kitorang ingat bas nih bile sampai kat bagan datoh terus wat u-turn and gi simpang empat ....malangnye kitorang...bas tu stop jap kat bagan,....aduh kene tunggu lagi....aku pun dengan tekak yang kering turun dari bas pegi beli air.....fuhh..lege dapat minum air sejuk....lepas beberape minit salah sorang dari dorang panggil aku kate bas nk gerak dh....aku pun jalan rilek2 je naik bas.......lebih dari setengah jam kot kitorang duduk dalam bas, tunggu samapai kat simpang empat.....mase dalam perjalanan tak sah kalo x tidur...aku tidur tersengguk sengguk...tak de orang nak tegur sbb diorang pun tidur jugak.....

dah sampai kat simpang empat....

bile dah sampai kitorang pun tengok kedai KFC pun dah sakit perut , lapar sangat...tapi kitorang singgah bank jap untuk keluarkan duit.....nk keluarkan duit pun kne que lame2... huh letih....
habis sume keluarkan duit...kitorang pun ape lagi...perut yang memulas mulas nih pun x lari tpi jalan laju pegi KFC.......yeay dh sampai KFC!!!...tapi yang tak bestnye kene que lagi nk order makan.....huh....letih2...
bile makanan dh sampai kat meje makan ape lagi lahap la.....tapi kitorang sume kenyang sbb minum byk air...haha...tapi kitorang pakse diri untuk makan jugak....

dah selesai kat KFC kitorang pun pegi cari "bellion"

dalam pejalanan nk cari bellion...kitorang sesat....kitorang boleh sesat disebabkan sorang kawan kitorang nih nme nye zaim....mule2 kitorang lalu blakang KFC sbb ikut peta ...kedudukan billion tuh blakang sket dari KFC..tambah2 lagi ade jalan kat blakang KFC tuh , kitorang pun lalu jalan tuh samapi jalan mati...kawan kitorang "zaim" nampak ade satu kawasan perumahan yang ade jalan menghale ke arah Billion tuh....kitorang pun ikut je la si zaim tuh....samapai kitorang rase dh sesat kitorang tersempat dengan sorang budak kecik ..rase2nye budak tuh x tau pasal ape yg ktorang tanye kat dye...oh lupe...kitorang tanye kat budak tuh " dik kat depan tuh ade jalan pegi pasar raya billion kan ?"..budak kecik tu angguk je....si zaim dengan penuh keyakinan pun jalan je ikut jalan tuh.....

redah hutan kelapa sawit...

jalan punya jalan ,.last2 jalan mati...zaim nih pun bawak kitorang redah hutan kelape sawit....mase redah tuh aku dh rase semacam dh.....nasib baik lepas redah kitorang jumpe jalan kampung....kitorang pun ikut jalan tuh sampai ke highway....huh jauh berjalan akhirnye nampak bagunan billion tuh....sampai je kat billion kitorang diberi hidayah untuk solat dulu.....sbb ade masjid kat depan billion...kitorang solat mase tuh berimamkan sorang pkck tue ..lepas solat , time nk salam pkck tue tuh tesengih-sengih je...kitorang pun pelik....tapi yang best nye masjid nih sbb ader air disediakan ....kitorang pun minum sikit je air sbb dh kenyang minum air paip time ambik wuduk....

sebelum kitorang masuk billion kitorang sempat lagi pegi CC satu jam....ape yang kitorang buat ..ape lagi kalo bukan main game..mase kat billion aku tolong azizi beli barang yang dikirim bdak pompuan....

nak balik sabda.....

betul2 kitorang kluar je dari billion...bas pun lalu tak stop untuk kitorang....huh...x per la kitorang tunggu bas lain....mase kitorang tunggu kitorang tersempak dengan PK HEM sekolah kitorang....slalunye bile dye tersempak dengan pelajar dye akan tumpangkan tapi kali nih ....kitorang angkat tangan ...dye pun anagkat tangan and lambai2 kat kitorang...huh...macam nak kasi tumpang je ...tapi belah macam tu je....lame kitorang berlime duduk kat tepi jalan tuh macam tengah hisap dadah....dah la bawah satu pokok  kecik pulak tuh...setengah jam lepas tuh kitorang nampak bas...yeay!!...aku lompat bagun jerit yeay...hahha...free2 je kne pukul ngan zaim sbb lompat and menjerit...mase dalam bas ape lagi ..badan dah letih tido la....sampai kat sekolah kitorang pun berpecah ...the end..