Friday, March 16, 2012

maybe this is funny


jauh di pendalaman ada seoramg putera bernama Bean ....pada suatu pagi yang hening dan nyaman datang seekor burung merpati ke istana Bean....disangkakan berita malang yang dibawa oleh si merpati namun berita gembira yang dibawanya...." prince Bean, baginda raja negara shaitaaaan duka cita ingn memberitahu bahawa puteri baginda diculik oleh seorang putera dari negara Tanah Berpasir. Baginda pun tahu prince Bean ingin memperisterikan puteri baginda, maka eloklah jika prince Bean yang pergi menyelamatkan puteri baginda.

" Ali!!!!!!pergi sediakan basikal untuk baginda, baginda hendak ke negara Tanah Berpasir sekarang" ..." tapi baginda, kenapa nk guna basikal?? bru semalam kuda merah baginda sampai( kereta ferrari ) ...baik guna kuda tuh" ...sebenarnya Bean nih lupe pasal kude merah tuh disebbkan terlampau excited....untuk cover malu baginda pun tetap minta Ali menyediakan basikal untuknya......dalam perjalanan ke negara Tanah Berpasir, Bean menghadapi pelbagai cabaran...antara cabaran yang didapinya ialah tayar basikal pancit, rim basikal bengkok, rantai basikal longgar dan sebagainya.....setibanya Bean tiba di negara Tanah Berpasir...Bean dapat melihat istana pasir yang sangat besar...Bean sedikit jelez dan terpegun kerana istananya sepuluh kali lebih kecil...namun semangat Bean untuk menyelamatkan puter tersebut lagi besar dari istana tersebut....Bean tiba di pintu gerbang istana tersebut....kelihatan seorang yang segak, kacak dan bergaya sedang berdiri di pintu gerbang istana tersebut..namun jika dibandingkan dengan Bean..jauh bezanya, Bean jauh lebih segak,kacak dan bergaya...." he he hei kau!!!! aku adalah prince Bean dari negara Tanah Berselut, jika engkau mahu mati teruskan beridi di situ" .." aaahhhhhh!!!! aku putera negara Tanah Berpasir..rakyat2  ku menggelar aku pewira padang pasir, tiada siapa yang berani mencabar aku..namun baginda berbangga kerana ada seorang putera bodoh mencabar baginda"....Bean rasa terhina ya amat, lalu mengeluarkan pedangnya lalu sebuah pertempuran hebat tercetus.....alangkah sedihnya, baju Bean penuh dengan darah, namun Bean berjaya menumpaskan putera yang digelar pewira padang pasir tersebut......Bean kebingungan, "hmm...macm mana baginda nak jumpa puteri kejap lagi, baju dh penuh dengan darah putera yang bajet tadi...hishhhh...x payah la selamatkan puteri tuh..byk lagi puteri lain yang aku boleh dapat" .....Bean pun pulang ke negaranya...puteri negara shaitaaaan pula telah diselamatkan oleh seorang hamba bernama si luncai....the end......

Tuesday, January 24, 2012

A story maybe I made it my self..but it's kind of true


this story I would like to dedicate to anyone who read  this...ok dh2 speaking, aku nih x reti nk ckp pnjg2 dlm BI sbb aku nih x expert ....12 mei 2009 ...what happen on that date??? that was the date for the 1st batch of SABDA's student register..even though I din't register that day but , I received the invitation letter on that day ...hahaha...still , I'm the 1st batch for that school...

ok..habis mukadimah aku.. time form 1 ........................................................................................................

time form 1 aku duk kat skolah tuh x la lame sgt.....bru 5 bulan duk kat skolah tuh kne pindh ....sian aku....pindh bkan  sebab kne buang or homesick tpi skolah pakse pindah jugak...nak wat mcam mne dh akhir tahun skolah x bg la duduk kat stu lagi so aku pun call ayah aku utk pindh.......mase form 1 , aku dh wat sejarah hitam yang pertame ..tpi ramai yang x tau...ape yang aku wat yang dikatekan serah hitam??? ..hmm susah nk cte tpi ape slhnye kongsi pengalaman.....cte nih bermule bile aku wat langsi ngan sorg f4  nih..nme dye nabil...bile nabil nih cte kat kwn2 dye pasal aku.....suatu mlm yg aku x igt bile , aku dipggl .......aku dipggl masuk dlm dorm AL 05 ....time tuh kosong je lg...nk wat mcm mne bdak laki yg ade kat asrama tuh x sampai   100 org pun lgi....ok2 smbung cte , mase dlm AL05 aku diukul ?? disepak?? langsung tak....dorang x wat ape pun...dorg ckp mcm   biase je....tpi lpas tuh aku pun dh x langsi sbb aku bg tau dye sbb aku wat langsi ngan si nabil tuh....sejak ari tuh jugak aku nih slalu di back up oleh si nabil tuh... bgge btol aku...heheh..

tu je la pasal form 1 yg aku nk cte stakat nih.....nk tau lagi??? boleh , tpi tggu aku tulis lg..bye...