Monday, November 28, 2011

funny story at a bank..

cite nih aku dpt drpd seorang pencerita yang amat terkenal...nme dye dirahsiakn.....
long long time ago ,there lived a very handsome father and a cute little girl.....
hehe...umur si ayah tuh lebih kurang 34 ..mude lagi  la tuh...si anak  perempuan comel tu pulak 5 tahun ....



pada suatu hari si anak comel tuh nak makan KFC ....si ayah ni pulak x de duit time tuh...sian si anak tuh...anak comel tu pun nangis x henti2 bile ayah dye cakap lain kali je la......si ayah ni pun kesian tengok anak   dye nangis dan dye nak wat keje dye pun susah sbb anak dye tuh bising sangat so pun cakap kat anak dye "allright , I'll bring you to the KFC with one condition , you must accompany me to the bank " ...si anak pun berhenti nangis dan terus peluk ayah dye... dalam perjalan pegi bank ..si anak ni punye la bising..x abis2 -cakap kat ayah dye yang dye tengah lapar....lepas beberape minit driving..sampai pun dorang kat depan bank..si anak ni nampak ade dua orang tengah angkat mesin ATM naik lori..dye pun tnye kat ayah dye..
" papa what are the two men doing with the machine ? " ..si ayah tu pun kelentong sikit anak dye " there must someone had bought the machine" ...si anak pun angguk jer....mase dalam bank , si anak ni punye la bising x henti2 samapai orang dalam bank asyik pandang dorang je....dalam bank tuh ..bole plak ayah dye terlupe pin code ...tbe2 anak dye bersuare " papa , why don't you buy this machine and put it in our house so that you don't have to come to the bank anymore " ...lepas je si anak tuh cakap mcm tuh , orang2 yang kat dalam bank pun terkejut lalu terus gelak  terbahak-bahak sbb tgk telatah anak comel tuh....

* cite nih sket je yang real...byk lgi yang aku tokok tmbh...munkin  bg korang x lawak tpi x pe ak x kesah pun   :-) ...thanx for reading..

Saturday, November 26, 2011

memories that lives in SABDA


capub : azizi                        burn : amir danial    
pelakon :  naqudin               ICT boy  : ikhmal
pelik : haziq                         pet : amer danish
karamah : faiz                      woofy : aiman
askar : adika                        kencang : azwan
rambang : syamil                  A-merr : amir zaim 
kambing : arif                       gagak : safuan
cina : syafiq                          bepob : asyraf
sprinter : nick                       hanan-G : hanan
PARKOUR : azri                OK-umph : imran

lava : " aidee "                                    tua : amin
papa-G : hafidzi                                 bontot : fawwaz                  
dinding : zaim                                     pinggu : huzairil                
spa : hisyam                                       DAJAL : aizat                                   
badut : zul                                          cepu : zuhair                                           
meow : putera                                    bibir : faris                                   
8 mph : azrul                                      penyu : zainul                                        
topeng : luqman                                  KITA : irfan                                  
raja-B : khairulsyamil                          besi : kamal                                                     
yamuza : muzzamir                              chest : fiqrie            

bonggol : shamsul
ikan : khairul anwar                                           

tu sume adelah ahli BH( Brother Hood )...ahli BH nilah yang menjadi tunggak budaya sekolah SABDA..mereka telah membentuk sebuah budaya yang cool...mksud budaya cool ialah budaya yang lembab...x kire selaju mne pun mereka lakukan sesuatu org di sekeliling tetap mggelarkan  mereka " batch lembab " meraka ini lah yang dikatekan kuat azam dan cekal hati  :-p .....

kalonk diceritakan dari 2009 mereka masuk sekolah sampai hujung thun 2011 mmg aku x mampu..tpi aku cte la sket pasal ape yang jadi kat dorang nih tahun 2011...

alkisah..maka bermula lah ceritanya ...jengjeng jeng !!!( wat bunyi ) awal tahun dulu ade sebuah kerajaan name Zealot Boes...kerajaan nih ade plg byk pengaruh.......satu hari luqman ( ketua kerajaan zealot )ditanyakan oleh seorg pewira yang gagah bernama khairul anwar...soalan yang ditujukan bebunyi mcm nih " man leh x aku wat kerajaan baru?? "..luqman menjwb " wat lah ko..aku nak tgk sejauh mane ko bole bertahn " lepas tuh khairul  anwar melantik azri sbagai pemimpinnya dan dia sebagai penolng azri...

Dakwah senyap2..
azri dan khairul anwar cube menyebarkan dakwahnya secare senyap agar tidak timbul sebarg kejutan kpd beberape phak kelak....pade mulenya mereka berdua cuba menarik penolong luqman untuk berjuang bersama mereka namun penolongnya cukup keras hati  utk menerima ajakan mereka...namun usaha mereka tidak terhenti begitu sahaja...beberapa hari kemudian mereka berjaya mengajak seramai 4 wanita yang memperayakan mereka...mereka rela berjuang bersama azri dan khairul sabagai sebuah kerajaan baru yang diberi nama BELUT .....namun pada suatumalam dipenginapan  wanita isu BELUT menjadi bhn perbualan mereka....luqman berasa tergugat dgn kedatangan BELUT yang dianggap sebagai komunis..satu perjumpaan telah diadakan di AL 07....hasil perjumpaan tersebut BELUt dibubarkan namun hanya pada pengetahuan orang ramai sahaja...khairul anwar menegaskan bahawa " biar pun belut hlg dimata org namun di hati kami masih belut ".....beberapa hari kemudian azri menerima seorang pewira sebagau ahli belut....

kerajaan  yg  dipimpin kemudiannya kembali tenang seperti biasa...pertahanan dari segi mental  mereka semkin kuat....

beberapa bulan kemudian sebuah perlawanan bola tampar diadakan antara belut dan zealot....ramai ahli zealot yg ingin menyertai belut namun azri tidakmengizinkan kerana tidak mahu luqman bberasa hampa akan kerajaannya sendiri.......

itulah cerita tntang kegagahan pewira belut  
ahli belut : azri shahir
              : khairul anwar
              : azizi hilmi
              : amierah balqis
              : annisa nur 
              : khaireen nadhira
              : ainaa hasinah

itu lah cerita tentng belut dan zealot..

pada musim peperiksaan percubaan PMR beberapa orang jejaka telah melakukan sebuah kes yang amat berat...mereka memecah masuk  makmal sekolah ...

jejaka tersebut merupakan antara yang terhebat kot....dlam  kesulitan pelajar lain mengulang kaji pelajaran mereka ini pergi bermain game di makmal sekolah....waktu biasa bagi mereka pecah masukialah 5.30 - 7.00 dan 12.30 mlm sampai waktu sahur...kalo nak dikatekan dlm makmal tuh ade aiir cond so mereka nih sentisa dlm kesejukan...pada waktu mlm mereka tidakdibenarkan utuk memakai baju dan seluar berwarna cerah agar x mudah dikesan...pada suatu malam......mereka terskat didalam sebuah dewan  yang besar dan menuh meja ......lebih kurg satu jam mereka berada di situ dan akhirnya dapat pecah masuk  macm biasa...pada hari ahad entah bila tarikhnya.....beberapa ahli kumpulan tersebut ditngkap oleh ckgu dan digantung persekolahannya selama seminggu...

ahli kumpulan tersebut : ikhmal 
                                  : haziq
                                  : zul
                                  : azri
                                  : adika
                                  : aizat
                                  : hanan
                                  : amir danial
                                  : khairul syamil
                                  : hisyam

ini sajalah yg mampu  aku ceritakan...