Thursday, December 2, 2010

Giant .....Carefour........

huh...Super Market Giant and Carefour

dua super market ni dah jadi macam kedai runcit abang aku , ayah aku and aku.
aku cakap jadi kedai runcit sebab lebih kurang setap malam ktorang akan pergi untuk beli barang dapur ..
nak buat macam mane dah dekat dengan rumah... aku pergi kedai runcit ni sampai aku dah boring...
lagi pun duduk kat umah lagi la boring baik aku pergi saje......


macam2 ade kat situ ....sampai nak cari tempat parking pun lame sebab ramai sangat.....entah la ape manusia pergi kat situ munkin sebab boring duduk umah macam aku kot....atau mmg nak beli barang...atau kedue duenye .........aku pergi kat situ mesti ade kertas kat tgn aku..kertas tu adalah list barang yang mak aku suro beli....tapi kadang2 tak ade pun sebab ayah aku...dah boring duduk umah so tu je la tempat hilangkan boring
....malas nak pergi jauh2....aku ngan abang aku slalu untuk tolak troli ...tapi best jugak gado...kadang list yg mak aku kasi tak jelas so kene lah call umah....satu lagi masalah kakak aku slalu kunci diri dalam bilik so tak orang nak jawab telefon....kalo jawab pun mak aku sebab dye dah bengang bunyi telefon berkali kali....


mmm.....Carrefour pulak..

carrefour nih jarang sikit ktorang pergi sebab tak banyak barang sangat...lagi pun baru bukak saje..so tak banyak kedai yg bukak tu tak slalu pergi..mmmmmmm..........carrefour ni ktorang pergi sebab dah bosan ngan     giaint tuh...tapi yg best pasal carrefour nih pasal pasar ni tak ramai orang so agak bebas la....barang tak akan habis......

tak banyak aku leh tulis pasal carrefour nih so bye..
see u again :)

No comments:

Post a Comment