Saturday, December 25, 2010

JAIS

KEJADIAN 24 DISEMBER 2010

pada satu malam waktu aku tido aku bermimpi aku bace surah yasin ...btul2 aku abis baca yasin abang aku gerakkan aku untuk semayang subuh....rase macam baru dapat hidayah.....dah kadi kebiasaan lepas subuh tido balik sampai ayah aku masok bilik aku kejutkan aku sebelum dia pegi keje....

lepas semayang asar aku pun duduk atas katil aku pikir camne aku boleh bace yasin dalam mimpi.......dh la dri awal sampai habis....pelik tul.....hhhmmm.......dh penat aku fikir aku pun ambik bola keranjang aku gi main kat depan umah ......aku takat belatih drible jer ,,....aku main blatih drible ngan abang aku.....ktorang main sampai dekat nk azan magrib......tengah syok main aku nampak 5 orang pakai jubah tengah jalan ke arah aku......

( aku x de pic btul tpi dorang pakai sebiji cam tuh ) 

hhhmmmmm.....mmg btul dorang tuh dtg jumpe aku......dorang datang cakap 
" Assalammualaikum saudara" 
aku pun jawab " mualaikumsalam " 

hhhmmm....dorang perkenalkan diri dorang pastu dye tanye nme aku pulak...mesti la aku ksi tau nme aku....
dkat 5 minit dorang tarbiah aku...dorang cakap pasal kejadian hujan , siang malam ........lepas tuh ajak aku pegi surau untuk semayang magrib , lepas semyang magrib dorang nk wat ceramah.....
aku dengan pakai baju singlet ngan seluar pendek and basah peluhnye nk gi surau mmg jawapan nye X la,,...
dah la dorang tuh ajak aku pegi waktuh tu jugak,......huh....
tu lah kisah 24 disember 2010

Thursday, December 9, 2010

sebuah cerita

mmmm.....aku tulis kali nih tgh2 malam sebab tak ade keje...

sepanjang aku jadi budak skolah menengah.....

cte nih mule cam nih...

Alkisah maka datanglah seorang lelaki bernama Azri Shahir ke sebuah skola..
haha.......gramatis plak ayat tadi...mm.....waktu aku tingkatan satu aku nih macam malaikat,,...slalu je wat baik....cume kadang dtang lambat skolah and ponteng koko......eh lpe plak...mule2 aku skola kat SMK seksyen 10.....tu pun 4 bulan je lpas tu cikgu suro aku pindah...sian aku...


ha   nih waktu 4 bulan kat skolah tuh......aku jadi ketua kelas kne duduk sebelah cikgu ......haha...tpi sepanjang aku skolah kat stu aku slalu tolong ckgu ..tak aku cari cikgu...cikgu yang dtg cari aku...
tpi yang aku hepi duk kat skolah tu pasal ckgu yg sbelah aku tuh......dia ajar aku sejarah..dia la cikgu yang paling baik ngan aku....tapi bile aku kne suro pindah skolah aku dengar cikgu tuh pegi sambung blaja.....tapi yang bestnye tiap kali waktu KH budak laki kene turun pegi bilik KH .....ktorang slalu sampai awal sebab nak lwan breakdance dulu......macam2 gaya ktorang buat.....


nih time aku dh pindah skolah....aku masuk satu skolah kat perak nih....yang paling kiri tu nme dia haniesya sebelah dia pulak anis ...yang aku peluk tu pulak kawan aku aiman.....

bile aku masok skolah nih...aku jadi antare makhluk yang paling jahat.....macam2 ktorang buat...ponteng prep.....ponteng koko....pecahkan cermin kat asrama....solat dalam dorm....dan lain2...bnyk sangat sampai tak larat aku nak taip..


nih budak laki kelas aku ...yang pompuan tu pulak cikgu yang ajar aku bahase jepun....nih time ktorang bru je abis tolong cikgu kemas bilik bahase jepun.....ktorang dapat makan kuih2 ngan rase green tea jepun...nk kate sedap green tea nih.....langsung tak sedap bagi aku la.......


ha...nih waktu minggu terakhir aku kat skolah tuh utk tahun 2010......timenih sebelum persembahan nasyid aku start........


aduh bosan la malam nih.......

thursday , 9 december 2010......

Monday, December 6, 2010

my sis teddy

this is my sis teddy.....


sian teddy tu selalu jadi magse aku...abg aku and ayah aku..
kakak aku ni mmg sayang sangat teddy dia sampai org nak sentuh pun marah2...dah bertahun tahun dia ade teddy tuh.....lgi satu aku nk ckp , kakak aku nih ade banyak sangat teddy tpi dia buang sume tinggal tu je.....
tak sah kalo satu hari tuh x sorok teddy dia....bile dah sorok teddy dia mesti dtg kat aku dulu and minx balik....mesti la aku tak akan kasi balik......nanti dia jumpajugak.....best betol kaco kakak aku ...
macam2 ktorang buat kat teddy dia....slalu nye gantung macam orang kene hukuman gantung......haha....nanti dia x sampai nk ambik  balik teddy dia sebab ktorang gantung tinggi sangat.........dia sorang saje tak sampai nak ambik....kesian dia...tapi nk buar macam mne dah best.......



haha...nih lagi satu aksi ktorang slalu buat....geram kakak aku.....

haha.....tapi lawak tengok teddy tu kene lilit ngan ular tu...macam tengok ular real nak makan mangse dia...
cantik tak pic tuh????...

kadang2 ktorang ikat teddy dia kat tiang katil dia macam org kene tangkap and diikat....


haha.....sian nye...


haha...nih....yang aku cakap tdi aku gantung teddy ......hehe...macam tersekse je teddy tuh....


ha....nih aku ambik gambar waktu kakak aku kasi teddy dia tido.....alalal.........bucu bucu...
kakak aku pikir bende nih idup......asal aku himpit jer teddy dia nanti kakak aku cpk ....." nanti mati la teddy tu "......

tu jer aku nk cite pasal teddy busuk nih....bye...

Sunday, December 5, 2010

ape nak jadi


mm.......ape nak jadi kat abg aku

aku peegang gitar tu macam aku dah pro main..tapi sbnrnye tak pro pun amature pun tak lepas...aku sebenarnye tak berminat pun dengan gitar nih..abg aku yang tergila-gila gitar nih...tiap2 hari aku bangun pagi aku nampak gitar nih kat depan mate aku..ikutkan hati aku nak sorok gitar tuh tapi tak boleh sebab gitar tuh besar sangat...pernah satu hari aku sorok gitar nih dalam almari ayah aku,...tercari-cari abg aku gitar dia....haha.....dia satu hari suntuk geledah umah tpi tetap tak bukak almari ayah aku ...tambah2 lagi aku pakat dengan ayah aku untuk kenekan abg aku. yang sedihnye bile abg aku kene marah ngan ayah aku sebab hilangkan gitar tuh.....naseb baek ayh aku reti pakai topeng depan ayah aku......cuak abg aku.....dah malam abg aku tetap tak jumpe lagi ....aku umpan abg aku pegi kat dapur ...waktu abg aku kat dapur kakak aku cepat2 pindahkan gitar tuh masok bilik..bile abg aku dah pnat cari kat dapur....dia pun mcm dah putus asa .....dengan berat kaki dia terhentak hentak pentas bumi nih........abg aku dgn penuh masam muka masuk dalam bilik lompat atas katil.....abg aku pun ternampak gitar tuh kat atas meje dia.....dia pun dengan prasaan tak tentu arah mengatur langkah ke meja dia...sampai pun dia kat meja satu family aku sergah dia , cakap " wakenabeb " haha......ktorang glak.....kesian abg aku kene prank......hehehe

Thursday, December 2, 2010

Giant .....Carefour........

huh...Super Market Giant and Carefour

dua super market ni dah jadi macam kedai runcit abang aku , ayah aku and aku.
aku cakap jadi kedai runcit sebab lebih kurang setap malam ktorang akan pergi untuk beli barang dapur ..
nak buat macam mane dah dekat dengan rumah... aku pergi kedai runcit ni sampai aku dah boring...
lagi pun duduk kat umah lagi la boring baik aku pergi saje......


macam2 ade kat situ ....sampai nak cari tempat parking pun lame sebab ramai sangat.....entah la ape manusia pergi kat situ munkin sebab boring duduk umah macam aku kot....atau mmg nak beli barang...atau kedue duenye .........aku pergi kat situ mesti ade kertas kat tgn aku..kertas tu adalah list barang yang mak aku suro beli....tapi kadang2 tak ade pun sebab ayah aku...dah boring duduk umah so tu je la tempat hilangkan boring
....malas nak pergi jauh2....aku ngan abang aku slalu untuk tolak troli ...tapi best jugak gado...kadang list yg mak aku kasi tak jelas so kene lah call umah....satu lagi masalah kakak aku slalu kunci diri dalam bilik so tak orang nak jawab telefon....kalo jawab pun mak aku sebab dye dah bengang bunyi telefon berkali kali....


mmm.....Carrefour pulak..

carrefour nih jarang sikit ktorang pergi sebab tak banyak barang sangat...lagi pun baru bukak saje..so tak banyak kedai yg bukak tu tak slalu pergi..mmmmmmm..........carrefour ni ktorang pergi sebab dah bosan ngan     giaint tuh...tapi yg best pasal carrefour nih pasal pasar ni tak ramai orang so agak bebas la....barang tak akan habis......

tak banyak aku leh tulis pasal carrefour nih so bye..
see u again :)