Tuesday, November 30, 2010

cuti cuti




mmm....cuti ..cuti....boring sangat ..
aper aku nak buat cuti ni nak kate study aku study...nak kate main aku main...nak kate on9 , slalu ...nak kate gi jalan tak slalu ....
boring sangat.....nih punca aku tak suke cuti sebab slalunya boring saje..lbih baik aku kat skolah macam2 aku boleh buat . aku nak cter sikit pasal aku kat umah .



Aku bangun pagi tunaikan perkara wajib lpas dah lipat sejadah ape lagi tidur atau pergi cycling. lebih kurang pukul 9.15 aku bangun and trus pergi mandi. lepas mandi mesti aku pusing2 dalam rumah aku tak tau nak buat ape . lebih kurang setengah jam aku pusing perut aku marah nak makan...aku pun pergi dapur cari makan...slalunya aku kene masak sendiri untuk breakfast aku , tu ok lagi tapi lpas makan kene kemas balik aper yang aku masak. malas aku nak kemas tapi dah terpaksa . perut pun dah kenyang ..badan dah letih.. mata still segar.... otak dah blank tak tau ape nak buat. aku pun dengan semangat pergi kat katil baring.
aduhai malangnye nasib aku mesti ade bende nak ganggu aku tak manusia telefon pun ganggu aku. tension aku..





jam pukul 2 tengah hari ..perut aku dah bergendang naseb baik tak payah masak . kakak aku msok bilik aku jerit-jeri panggil aku makan sama2 , dengan perut aku bergendang aku trus langkah kluar dari bilik aku tinggal laptop , orang kate ape aku biar jer...aku jalan laju2 pergi ke dapur . bile dah ader pinggan penuh dengan makanan , perut yang bergendang nih makin laju ape lagi lahap la.....mmmm.....sebelum lahap bace doa dan ucap bismillah dulu. aku makan laju sangat macam dah 10 hari x pernah makan . perut aku berat sangat ..aku pun rehat atas sofa kat rung tamu ..tengah best2 rehat ...aku teringat aku blom solat lgi...tangkas aku bangun ambik wuduk...





selesai tanggungjawab aku . dengan penuh prasaan kebosanan aku pun ambik laptop aku ..tak kan nak tgk saje laptop tu ..mesti la aku on ..dekat 1minit setengah aku tunggu laptop tu on. bile dah on aku pun klik kat google chrome ..aku pun on9 facebook aku. satu lagi masalah bile dah on9 sket sangat orang yg nak chat . dengan penuh perasaan bosan ape lagi kalau tak main game. dkat 2 jam aku main asyik menang and kalah. lagi la boring main game berjam jam......disebabkan bosan giliran aku pulak nak kacau family aku and msg orang...hehe...best la pulak kacau orang nih....hehehe


azan berkumandang....

aku pun segera ambik wuduk dan solat....selesai solat aku pun main basket tu pun kalau tak hujan...
kalau hujan ape lagi sambung on9 la....waktu nih slalu saje aku mrepek besame-same kawan2 aku....
ktorang mrepek sampai tak sedar dh nk magrib aku pun cakap kat dia orang aku nak kene out dah...

magrib ........

selesai aku solat magrib ....lebih kurang pukul 8 malam aku pun dinner ...lpas dinnner aku study sambil dengar lagu....bile dah dengar lagu ikut laptop tak sah kalau aku tak on9 juga...waktu aku blaja aku x aktive sangat chat tapi bile dah kol 10 atau 10.30 lpas aku blaja ...hyper active aku jadi ....aku chat mrepek repek sampai tengah malam slalunye.......lpas tuh confirm2 aku mati......



THE END

No comments:

Post a Comment